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English text follows Japanese.

 

もし「幸せ」が触れることができるものなら、私の幸せはきっと小型のヨーキー、そう愛犬ウルフィーの姿とチョコレートのかたちをしているでしょう。


そうなの、私はチョコレートが大好きです。


私のフードヘブンはダークでスムース、そしてとっても濃厚なチョコレート・トラッフルに間違いなし:)


近頃ではダークチョコレートの健康への利点はよく知られていますよね。


その利点の一つに活性酵素 - フリーラジカル - の形成を減少させる抗酸化物質を多く含んでいることがあげられます。


そう、チョコレートは体に良いのです!


これって、オフィシャルよ!


もう罪悪感なしにチョコレートを食べられますよねー:)


ただし、食べ過ぎはもちろん健康に害!


何事もほどほどにね。


とにかく、いろんな種類のチョコレートがありますが、その中でもっともヘルシーなのはローチョコレートでしょう。


2009年9月(もうそんな昔の話!?)にローフードのお料理教室に参加して以来、ずっとそこで教わったローチョコレートのレシピを試してみたいと思っていました。


このレシピですが、超シンプルです。


材料さえ揃えば作り方は超簡単!


やっと先日のこと、1年以上も経っちゃいましたが、材料を揃えました。


早速作ってみることに!


準備に10分、冷蔵庫で固めるのに30分、ほんと、すぐできちゃったわ:)


完成品はというと、


美味しい〜:)


チョコホリックのみなさま、レシピはこちらよ。

 

ローチョコレート

 

材料


カカオバターもしくはココナッツバター(オイル)1カップ

カカオパウダー 1カップ

メープルシロップもしくはハニーもしくはアガベシロップ 大さじ4強

ナチュラル・バニラ・エクストラクト 小さじ1

塩 小さじ1/4

レーズン カップ1/2

 

作り方


カカオバターもしくはココナッツバター(オイル)を45℃のお湯で湯煎し溶かす。


全ての材料をボールに入れ滑らかになるまでよくかき混ぜる。


好みの型に流し込み、固まるまで冷蔵庫で冷やす。

 

これだけ!

 



Heavenly Raw Chocolate

 

If happiness were tangible, my happiness would take a shape of a little yorkie, my darling Wolfie, and a shape of chocolate!


I just love chocolate.


My food heaven is unquestionably dark, smooth and sinfully rich chocolate truffles :)


Nowadays, dark chocolate is well known for its health benefits.


One of such benefits is that it contains substantial amount of antioxidants that reduce the formation of free radicals.


So it is official!


Chocolate is good for you!


We can now indulge ourselves with guilt free chocolate, well, as long as we don’t go overboard :)


Among different types of chocolate, undoubtedly, raw chocolate has the most health benefits.


Ever since the raw food cooking class I attended in September, eh, 2009, I’ve wanted to try out the raw chocolate recipe I learned there.


This recipe is unbelievably simple!


In fact, it is just a matter of getting all the necessary ingredients.


Anyway, the other day, I finally got my act together (after more than a year, I must add…) and gathered everything I need for the recipe.


As I said, it is very easy to make and, well, it took me only 10 minutes to prepare the chocolate and a further 30 minutes or so to set it in the fridge.


And the end result?


Delicious!!!


To fellow chocoholics, here is the recipe for you!

 

Raw Chocolate

 

Ingredients


1 cup cacao butter or coconut butter (oil)

1 cup cacao powder

4 heap tbsp maple syrup or honey or agave syrup

1 tsp natural vanilla extract

1/4 tsp salt

1/2 cup raison

 

Method


Melt cacao butter or coconut butter (oil) in a bowl over another bowl of hot water of roughly 45
.


Mix well all the ingredients together until smooth.


Pour the mixture over a mould of your choice and set it in the fridge.

 

That’s it!