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English text follows Japanese.


今朝も寒かったですね・・・


寒い日は暖かい土地に引越するという私の昔からの野望()がむくむくと頭を上げてきます。


大袈裟だ!?


大阪はそんなに寒くないっておっしゃる方もいるでしょう・・・


確かに、零下まで気温が下がることは滅多にないし、寒波も長続きしません・・・


でもさー、寒くて布団から出られない朝は統計なんて関係ないのよね。


あぁ〜、常夏のビーチで寝転がっていられたらどんなにいいか・・・


とにかく、内側からも身体を温めたいと思い、ホット・ドリンクをいろいろお試し中なのです。


私の方法は超シンプル:)


ジンジャー、シナモン、カルダモンやカイエンペッパーなど温める作用があるスパイスをお気に入りの飲み物に加えるだけ。


そうホット・チョコレートにね:)


パウダー状のスパイスを使えばより簡単!


ただし、スパイスを使いすぎないことが肝心です。


ほんの少し加えるだけで十分ですよー。


時間がない時、私はまず豆乳をお鍋で温めてインスタントのココアを作ります。


そこへジンジャーパウダーを加えて、ジンジャー・ホット・チョコレートの出来上がり。


ジンジャーパウダーの代わりにシナモンとカイエンペッパーを加えたアズテック・ホット・チョコレートも美味しいよー。


でもね、時間がある時はホット・チョコレートを一から作ります!


これがインスタントと比べものにならないくらい美味なんだな〜。


スパイス入りのホット・チョコレートの作り方は以下の通り:)


一人分の材料


豆乳もしくは牛乳を
200ml


粗めに削った高品質のダーク(ビター)チョコレートを
35g


シナモンパウダー、カルダモンパウダー、カイエンペッパー、塩を各少々


すべての材料をお鍋に入れ、泡立て器でよくかき混ぜながら中火にかけます。


焦がさないように気を付けること!


チョコレートが溶けて煮立ったら出来上がり。


超美味:)

 

Spiced Hot Chocolate

 

Another freezing day…


On a cold day like today, my old ambition of moving somewhere warm resurrects itself.


I know Osaka is not that bad, some might say.


The temperature rarely dips below zero and a cold spell doesn’t last for long normally.


Still, the statistic does not reassure us when we are feeling really cold, does it?


I wish I were lying on a tropical beach basking in the sun…


Anyway, to keep myself warm from inside, I’ve been experimenting on winter warming drinks.


My method is very simple :)


I just add warming spices such as ginger, cinnamon, cardamom and cayenne pepper to my favourite hot drink – hot chocolate! 


If you use spices in powder form, preparing the drink is very quick and easy.


Just remember not to overpower the drink with spices.


All you need is a tiny pinch of whatever spice you like.


This is what I do when I’m pressed with time:


I warm up soya milk in a pan and add a little ginger powder and instant cocoa to make Ginger Hot Chocolate.


Or instead of ginger, add a little cinnamon power and cayenne pepper to make Aztec Chilli Hot Chocolate.


When I have plenty of time, I make hot chocolate from scratch and, believe me, this tastes miles better!


To make spiced hot chocolate from scratch, this is what I do:


Serve 1


200ml Soya milk (you can use cow’s milk instead)


35g good quality dark chocolate, coarsely grated


A tiny pinch each of cinnamon powder and cardamom powder


A little cayenne pepper and sea salt


Combine all ingredients in a pan over medium heat whisking gently until the chocolate melts completely and the mixture is steaming hot.


Bliss :)