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English text follows Japanese.


直近のブログで書きました通り、『だれでもヨガ』では1周年を記念して手作りのカップケーキやブラウニーをプレゼント中です。


私の姉がこれらのケーキを焼いてくれまして、私が言うのもなんですが、なかなか美味なのです:)


何人かの方からブラウニーのレシピを教えて欲しいと言われましたので、ここでご紹介します。


姉によると、とっても簡単に作れるそうですよ。

 

レーズンとクルミのブラウニー


材料


薄力粉 180

ベーキングパウダー 小さじ1/3

塩 少々

卵 3

砂糖 20

バター 100

ブラウンシュガー 100

ビターチョコレート 100

クルミ 50

レーズン 50

ラム酒 大さじ1

 

作り方


オーブンを170℃に熱しておく。


30 x 20cm
の長方形ケーキ型にバター(分量外)を薄く塗って、底にベーキングシートを引いておく。


薄力粉、ベーキングパウダー、塩を一緒にふるっておく。


クルミは袋に入れて少し砕いておく。


レーズンにラム酒(分量外)をふっておく。


鍋でバターとブラウンシュガーを泡立て器で混ぜながら弱火で煮る。


煮えたらチョコレートを加えて溶かし、良く混ぜてチョコレートキャラメルを作る。


ボールで卵と砂糖を泡立てる。


泡だった卵にクルミ、レーズン、粉、チョコレートキャラメルを加えて混ぜる。


用意したケーキ型に入れ30分程オーブンで焼く。


ブラウニーが熱いうちにラム酒を刷毛で塗る。


完全に冷めてから型から取り出し、好みの大きさに切る。

 

秋も深まり気温も下がってくると暖かいソイラテとブラウニーが恋しくなります。


ブラウニーを電子レンジで暖めてハーゲンダッツのバニラアイスクリームと一緒にいただくのもとっても美味!


私のおすすめです:)



 

Raisin & Walnut Brownie

 

As I wrote in my last blog, we’ve been giving away homemade cupcakes and brownies to celebrate our 1st anniversary.


My sister bakes these treats and if I may say, they are good :)


Anyway, some people have asked me for the brownie recipe, so here it is.


According to my sister, it’s very easy to make.

 

Ingredients


180g plain flour

1/3 tsp baking powder

A little salt

3 eggs

20g caster sugar

100g butter

100g brown sugar

100g dark chocolate

50g walnuts

50g raisins

1tbsp rum

 

Method


Preheat oven to 170
.


Grease a 30 x 20 cm square cake tin and line bottom with baking parchment.


Sift flour, baking powder and salt together into a bowl.


Place walnuts in a plastic bag and break them into pieces using a rolling pin.


Sprinkle a little rum (extra) over raisins and set aside.


Place butter and brown sugar together in a pan over a low heat whisking all the time until it starts bubbling.


Add dark chocolate pieces to the pan and heat further until chocolate melts and all blended well.


Remove from the heat and leave it to cool slightly.


Whisk eggs and sugar together in a large bowl until thick and pale in colour.


Stir in walnuts, raisins, flour and chocolate mixture until blended.


Pour brownie mixture to prepared tin.


Bake for about 30 minutes until a skewer inserted in centre of brownie comes out clean.


Do not overcook!


Brush rum over brownie while hot.


Let it cool in tin completely, then remove and cut into squares.

 

Now autumn has truly settled here and the temperature starts plummeting, I crave for brownie with steaming mug of soy latte.


It is one of my comfort food :)


When I feel extravagant, I warm up brownie in microwave and serve with a scoop of Haagen-Dazs vanilla ice cream!


Delicious!!!